Ruukin yrityspuisto

Ruukin Yrityspuisto sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Siikajoen kunnan Ruukin taajamassa. Hyvien kulkuyhteyksien vuoksi alue on ollut teollisessa käytössä jo 1600-luvun lopulta saakka. Alueen läpi virtaava Siikajoki on aina ollut tärkeä kulkureitti ja käyttövoiman lähde. Alueella on ollut vuosien mittaan useita omistajia, joista jokainen on lisännyt alueelle oman jälkensä. Vanhimmat käytössä olevat rakennukset ovat 1850-luvulta, nyt historiaa kunnioittaen entisöityinä. Näissä tiloissa nykyaikaiset tietoverkot yhdistyvät kauniiseen vanhaan rakennuskantaan.

Yrityspuisto toimii aina asiakaslähtöisesti, tiloja räätälöidään asiakkaiden tarpeiden mukaan. Yrityspuisto rakentaa vuokra- tai lunastusopimuksella myös uusia tiloja. Asiakaskuntamme laajentuessa uusia toimitiloja on rakennettu viime vuosikymmenen aikana lähes vuosittain. Tilojen kokonaismäärä on nyt noin 28 000 neliötä. Yrityspuistosta voi vuokrata erikokoisien teollisuus- ja toimistotilojen lisäksi myös neuvottelu-, kokous- ja saunatiloja. Alueella toimii erilaisia yrityksiä palvelevia yrityksiä, mm sähköliike, siivousyritys ja arkipäivisin auki oleva ruokala.

Yrityspuiston sijainti

Tavaran tuonti ja vienti järjestyvät yrityksesi kannalta järkevällä tavalla, sillä Yrityspuisto sijaitsee logistisesti erinomaisella paikalla. Pohjoisen ja etelän välinen rautatieosuus kulkee Siikajoen kunnan läpi. Yksi asemista sijaitsee Siikajoen kuntakeskuksessa. 

Nopea yhteys yli Suomen rajojenkin järjestyy meri- ja lentoteitse. Yrityspuistosta on matkaa Raahen merisatamaan, yhteen Suomen suurimmista satamista vain 35 kilometriä. 

Oulunsalon kansainvälinen lentokenttä sijaitsee Ruukista 55 km koilliseen. Pienlentokoneet voivat laskeutua Pattijoelle, vain 25 km:n päähän Yrityspuistosta. Maantieliikenteen joustavuuden takaa ennen kaikkea kunnan läpi kulkeva valtatie 8. Rekkaliikenne ohjautuu Yrityspuistossa omalle kulkuväylälleen. Kevyempi liikenne käyttää puolestaan omaa ajoreittiään.

Energian saanti alueella

Ruukin Yrityspuiston alue on rakennettu niin, että asiakkaiden sähkö- ja lämmityskulut ovat mahdollisimman alhaiset. Kaukolämpö tuotetaan kustannustehokkaasti alueella sijaitsevalla biopolttoainetta käyttävällä lämpövoimalaitoksella. Yrityspuisto omistaa alueensa sähköverkon ja myy asiakkaillensa käytetyn sähkön. Suurena ostajana Ruukin Yrityspuisto kykenee myymään sähkön selkeästi ympäröivää aluetta edullisempaan hintaan. Energiaa paljon käyttävän yrityksen onkin erityisen edullista sijoittua Ruukin Yrityspuistoon.

Alueen tietoliikenneyhteydet

Kaikissa Ruukin Yrityspuiston toimisto- ja tuotantotiloissa on käytettävissä laajakaistayhteys. Valokaapeli mahdollistaa jopa 100 megan tiedonsiirtonopeuden saavuttamisen. Jokainen asiakas voi sopia tästä erikseen omien tarpeidensa mukaisesti.

Kiinteistönhuollon palvelut alueella

Ruukin yrityspuistossa sijaitsee tai on nopeasti tilattavissa erilaisia kiinteistön kunnossapitoon tai tuotannon toimivuuteen liittyviä palveluja.

  • kiinteistöhuolto
  • sähköliike
  • LVI -liike

Pitkät teollisuuden perinteet

Yrityspuisto on rakennettu vahvalle yrittämisen perinteelle, mistä kertoo jo puiston ilme; yrityskylässä on hyödynnetty vanhaa, vuosikymmenten takaista rakentamista, mikä tekee alueesta hyvin persoonallisen ja muista näyttävyydeltäänkin poikkeavan. 

Nykyajan tarpeille remontoitujen toimi-, tuotanto- ja varastorakennusten rinnalla elävät uudet kokonaisuudet. Yrityspuiston historian juuret löytyvät yli 300 vuoden päästä ajalta jolloin, Pietari Brahe hyödynsi Ruukin erinomaista sijaintia ja perusti paikalle 1600-luvulla potaskatehtaan. Sen jälkeen alueella on ollut yrittäjänä niin Risto Ryti kuin Ahlström Oy:kin. Ruukin Yrityspuisto Oy on perustettu vuonna 1993.